Als webdesigner is het belangrijk om van tevoren duidelijkheid te hebben over wat een klant precies van de website verwacht. Voordat ik aan een project begin, is het belangrijk om samen met de klant een aantal overwegingen te maken. Hieronder bespreek ik enkele van de belangrijkste factoren waar een klant rekening mee moet houden voordat hij mij inschakelt.

Doelen en doelgroep

Het is van groot belang dat een klant duidelijk heeft wat zijn specifieke doelen zijn voor de website. Wil hij zijn producten of diensten presenteren, leads genereren of zijn merkpromotie doen? Door de doelgroep goed te begrijpen, kan ik ontwerpen met de specifieke eisen en voorkeuren van deze doelgroep in gedachten.

Functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid

Een klant moet nadenken over welke functionaliteiten de website nodig heeft. Dit kan variëren van een contactformulier tot een winkelwagen of een afsprakenmodule. Het is belangrijk om te zorgen dat de website gemakkelijk te gebruiken is voor zowel de klant als de bezoeker. Dit kan helpen bij de conversie en de terugkerende bezoekers.

Design en stijl

Ik bespreek graag met de klant welke stijl en ontwerp hij wenst. Dit kan variëren van een professioneel en formeel ontwerp tot een meer opvallend en speels ontwerp. Het is belangrijk dat het ontwerp past bij de merkidentiteit en de doelgroep.

Mobiele geschiktheid

Met de groeiende populariteit van smartphones en tablets, is het essentieel dat een website geschikt is voor mobiele apparaten. Als webdesigner zorg ik ervoor dat ik een responsief ontwerp creëer dat zich aanpast aan verschillende schermgroottes.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is van groot belang voor de zichtbaarheid van een website in zoekmachines zoals Google. Als webdesigner zorg ik ervoor dat ik SEO-technieken toepas bij het ontwerpen en ontwikkelen van de website, zoals het gebruik van geschikte zoekwoorden en meta-tags.

Beveiliging

Beveiliging is essentieel voor elke website, vooral als de website e-commerce functionaliteiten heeft. Als webdesigner neem ik voldoende maatregelen om de website te beschermen tegen hack-aanvallen en andere cyberbedreigingen. Dit kan omvatten het gebruik van SSL-certificaten, het installeren van firewalls en het regelmatig updaten van software en beveiligingsinstellingen. Het is belangrijk dat de klant deze maatregelen begrijpt en ermee instemt.

Onderhoud en updates

Een website is nooit af, het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en updates uit te voeren om ervoor te zorgen dat de website up-to-date blijft en probleemloos functioneert. Als webdesigner bied ik een onderhouds- en updateservice aan en bespreek ik de kosten hiervan met de klant. Dit kan omvatten het verwijderen van oude inhoud, het toevoegen van nieuwe inhoud, updates van software en beveiligingsupdates. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig met de klant te communiceren over de prestaties van de website, de technische aspecten, en eventuele aanpassingen, verbeterings of nieuwe functionaliteiten die kunnen bijdragen aan de online doelstellingen van het bedrijf.

Als webdesigner is het van groot belang om een duidelijke briefing te hebben van de klant en regelmatig te communiceren, op deze manier kunnen wij samen een website creëren die voldoet aan alle wensen van de klant en een waardevolle aanwinst is voor zijn bedrijf.