In een eerder blogbericht schreef ik al over het belang van een goede beveiliging van je WordPress website. Een goede security plugin kan je helpen om hackers en spammers geen kans te geven. Daarom een overzicht van 5 prima plugins die je kunnen helpen om je WordPress website te beschermen.

1. All-in One WP Security & Firewall

Mijn persoonlijke favoriet. Dankzij de goede uitleg over de verschillende onderdelen is deze – gratis, maar zeer uitgebreide – plugin gemakkelijk te gebruiken, ook voor beginners die hun website willen beveiligen. Een helder dashboard laat in een oogopslag zien hoe goed je site is beveiligd en wat de effecten zijn van de gekozen instellingen. En mocht je vragen hebben, dan is de support snel en duidelijk.

2. Smart Security Tools

Een krachtige security plugin met een ingebouwde beveiligingsadviseur die je helpt te bepalen welke maatregelen je moet nemen om je website te beveiligen. Deze plugin kost $30 – voor die prijs zijn ook de bekende security scanners van Sucuri en VirusTotal geïntegreerd. Daarnaast worden er dagelijks of wekelijks e-mailberichten verstuurd met relevante informatie over je site security.

3. iThemes Security

Deze beveiligingsplugin heeft een gratis versie en een betaalde pro-versie. Hij stond vroeger bekend als Better WP Security. De gratis versie helpt bij het het versterken en beschermen van gebruikersgegevens en het afstoppen van geautomatiseerde aanvallen. Om volledig beschermd te zijn is het wel nodig om de betaalde versie aan te schaffen voor $80 per jaar.

4. Wordfence Security

Wordfence is een van de meest populaire plugins om je WordPress website mee te beschermen. De plugin wordt zeer regelmatig bijgewerkt om via de auto security scan ook de nieuwste bedreigingen het hoofd te bieden. De gratis basisversie is in principe voldoende om je site te beveiligen, maar de premium versie ($99 per jaar) biedt een aantal interessante onderdelen zoals password auditing, realtime updates en country blocking.

5. Sucuri Security

Misschien wel de bekendste website beveiliger, zeker als het om bescherming tegen malware gaat. Sucuri Security is een gratis plugin met remote malware scanning. De software kijkt onder meer of er iets is gebeurd met de bestanden van de site en geeft advies over wat te doen als er toch een hack heeft plaatsgevonden.

Laat je het onderhoud van je website toch liever over aan professionals?

ABCwebsites heeft al onderhoudspakketten vanaf €25 per maand

Naar de onderhoudspakketten